Hoppa till sidans innehåll

Djurgårdsandan


Det här är Djurgårdsandan

Djurgårdsandan instiftades 2006 av Erling Perssons familjestiftelse, af Jochnick Foundation och Djurgården Fotboll efter ett initiativ från Patrik Asplund tillsammans med Anders Carlberg från Fryshuset och styrelsen i DIF Fotboll. Djurgårdsandan är samlingsnamnet på Djurgårdens IF:s sociala verksamheter (CSR). Verksamheten arbetar aktivt med ungdomar genom olika sociala projekt för hälsa och integration och mot kriminalitet, verkar för en positiv supporterkultur och föreningens värdegrunder.

Djurgårdsandan arbetar inom tre områden:

  • Aktivt samhällsengagemang
  • Värdegrundsarbete
  • Arbetet för en positiv supporterkultur

Djurgårdsandan har utvecklat en rad olika projekt med inriktning på värdegrunder, positiv supporterkultur och integrationsarbete. Det har ofta skett genom olika samarbeten med bland andra Friends Idrott, Mentor Sverige, Riksidrottsförbundet, Fryshuset, Stockholm Stad, stadsdelarna Spånga/Tensta, Kista/Rinkeby, Botkyrka kommun och inte minst våra samarbetspartners och sponsorer.

Det mest kända projektet inom Djurgårdsandan är Drive-In-Fotbollen som drivs av Djurgårdsandan i Botkyrka kommun, Spånga/Tensta och Kista/Rinkeby. Detta projekt har uppmärksammats av flera styrande politiker på riksnivå och även av Riksidrottsförbundet som under två år bedrivit ett nationellt Drive-In-Idrott-projekt enligt vår struktur och konsulterat oss för utveckling. Under 2011 hade vi över 9000 deltagartillfällen på våra spontanidrotts kvällar.Djurgårdsandans värdegrundsprogram bygger på Glädje, värdighet och respekt. Kortfattat innebär det att det skall vara kul att idrotta och att man uppträder med värdighet som ambassadör för föreningen och respekterar ledare, regler och motståndare.

De senaste fem åren har klubben investerat över 20 miljoner kronor i Djurgårdsandan, som sedan är 2009 en permanent del av verksamhet med upp till 25-30 000 deltagartillfällen per år. Djurgårdsandan Sportcenter är en del i arbetet för unga i Stockholm. För hälsa, ökat idrottande och integrationsarbete bland unga i Stockholm. Vi samarbetar med Idrottsförvaltningen, Järvalyftet Idrott och Östermalms stadsdelsnämnd. Vi vill verka som en viktig aktör i Stockholm för att uppfylla delar av det idrottspolitiska programmet för Stockholm.

Centret är förutom de idrottsliga verksamheterna också en mötesplats för ungdomar i Stockholm där vi också bedriver sociala projekt mot kriminallitet, för hälsa, för integration och arbetsmarknadsprojektet Jobbchansen.

Vår målgrupp är primärt ungdomar 13-20 år.

Alla våra verksamheter i sportcentret och i Johan Björkmans hall sker i samarbete med Östermalms Fält och prevention (Fältassistenterna). Vi erbjuder gratis prova-på aktiviteter som vi kallar Drive-In-aktiviteter. På kvällar, helger och skollov erbjuder vi detta som ett alternativ för unga i Stockholm.

En del av intäkterna från Sportcentret går till Djurgårdsandans verksamheter riktade till ungdomar i Stockholm – för hälsa, ökat idrottande och integration.

Uppdaterad: 2016-06-08 00:24
Skribent: Djurgårdsandan

Postadress:
Djurgårdens IF Friidrottsförening - Friidrott
c/o Zetterlund, Årstavägen 66
12054 Årsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info