Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Europeiska ungdoms-OS för 16-åringar i ungerska Győr har börjat bra för Sverige. Av de elva i truppen har sju tävlat så här långt, alla har tagit sig till final och det har blivit två medaljer de första två dagarna.
 
Imorgon torsdag är det dags för den 20:e upplagan av Veteran-EM i friidrott som denna gång avgörs i Aarhus, Danmark. En av de svenska medaljfavoriterna är Mattias Sunneborn som inleder mästerskapet med tiokamp M45 där hans främsta konkurrent...
 
Andreas Kramer, Sävedalen, som under helgen klarade kvalgränsen till VM och visade styrka genom gårdagens svenska rekord på 800 meter, ställer sig till VM-truppen tillsammans med Khaddi Sagnia, Simon Pettersson, Kalle Berglund och Emil Blomberg, s...
 

FGP: Svårhoppat i längd

(2017-07-25 00:00)
Det var svårhoppet i längd på Tingvalla trots bra väder och en svag medvind. Manliga och kvinnliga tävlingen genomfördes parallellt där de hoppade varannan omgång. Michel Tornéus hoppade längst av alla med 7.67 vilket han gjorde två gånger.
 
Daniel Ståhl hade fem av diskustävlingens sex bästa kast på Karlstad GP och vann på 67.26. Så här kommenterade han det hela:
 
I manliga 3000 m-loppet på Karlstad GP utkristalliserade sig en tätklunga på sex man på sista kilometern innehållande två svenskar – Turebergs Daniel Lundgren och Ullevis Suldan Hassan.
 

FGP: Erika före Sofie

(2017-07-25 00:00)
Sofie Skoog hade stöd av hemmapubliken på Tingvalla i höjdtävlingen och tog tre raka höjder i första försöket till och med 1.85.
 
Karlstad GP fick den perfekta avslutningen när Sävedalens Andreas Kramer efter en riktigt tufft öppning i sista grenen 800 m höll hela vägen in till svenska rekordet 1:45.13! Han passerade 400 m på 50.4 just bakom haren och sololöpte från 550 mete...
 

FGP: Isak satsade mot 50

(2017-07-25 00:00)
På 400 m häck utnyttjade Upsalas JEM22-finalist Isak Andersson det fina motståndet till att göra en ny bra tid.
 
I kvinnliga stavtävlingen på Karlstad GP gjorde Angelica Bengtsson sin första tävling på fem veckor – en tävling där hon testade svenska rekordhöjden 4.71.
 
Dagen före Karlstad GP lovade Daniel Ståhl att slå det arenarekord i diskus på Tingvalla som han inte lyckades överträffa i fjol. Och visst höll han sitt ord.
 
Kvinnliga A-finalen på 800 m i Karlstad blev ett toppbreddmässigt riktigt bra lopp där tre av fyra svenskor satte personligt rekord! VM-klara Hanna Herrmansson låg tvåa-trea loppet igenom och via 59.9 halvvägs nådde hon målet som trea på 2:02.47,...
 
• Lopp för lopp och omgång för omgång
 
Tio dagar efter fjärdeplatsen i höjd på JEM22 i Polen gjorde Täbys Fabian Delryd en ny bra tävling på Karlstad GP. Han tog
 
Nio heat på 800 m genomfördes under förtävlingarna på Karlstad GP och bland dem tre för kvinnor. Snabbast var IFK Halmstads Caroline Högardh, som bor i USA sedan flera år, med 2:09.72 i B-finalen.
 
12

Postadress:
Djurgårdens IF Friidrottsförening - Friidrott
c/o Zetterlund, Årstavägen 66
12054 Årsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info